Лятно кино в Банкя – „БОТЕВ“

19 август 2022
21:00 ч.

На 19 август, петък, Столична община – район „Банкя“ ви кани на „Лятно кино в Банкя“. Под звездите в парк „Ротонда“ в 21:00 ч. ще бъде прожектиран филмът „БОТЕВ“ на режисьора Максим Генчев, с когото преди прожекцията ще имате възможност да се срещнете.

С благодарност към актьора Евгени Будинов за съдействието!

„Ботев“ показва неизвестни факти от биографията на големия поет-революционер и си поставя за цел да напомни на обществеността за величието на неговия подвиг.
Режисьор на филма е Максим Генчев, а в ролята на Ботев е младият актьор Деян Жеков, който има изумителна прилика с поета.

В ролята на Стефан Стамболов е актьорът Филип Филипов, Симеон Гълъбов е в ролята на Георги Обретенов, Георги Кадурин е владиката Панарет Рашев, Неда Спасова от сериала „Откраднат живот” пресъздава образа на Венета – любимата на Ботев, Атанас Петков играе Станю Хитров, Веселин Плачков ще видим като Бенковски, в ролята на Любен Каравелов дебютира Владимир Солаков, а Ники Илиев се превъплъщава в душманина на Ботев на име Джам Бол. Самият Максим Генчев играе чорбаджи Симов.

По-голямата част от филма е снимана в Калофер, само някои от сцените са изнесени в Козлодуй и средновековната крепост „Баба Вида“ във Видин.

Ботев – официален трейлър