Фолклорна Вечер – Горешляци 2022

14 юли 2022
Целодневно събитие

ФОЛКЛОРНА ВЕЧЕР | Поли Паскова, ТА „Средец“ и съставите на Банкя | Горешляци 2022

На 14 юли, в четвъртък, Столична община район „Банкя“ ще поднесе на своите жители и гости пъстра фолклорна програма.
В 18:30 сцената в парк „Ротонда“ ще посрещне местните фолклорни състави, които ще извият кръшни хора и ще развълнуват с гласове. В програмата ще се включат Фолклорен ансамбъл „Банкя“ към НЧ „Отец Паисий“, Женският хор с ръководител Никола Йонов, Танцов клуб „Пъстра китка“ с хореограф Цветелина Маркова-Пъшева, както и танцов клуб „Имане“ от с. Иваняне с хореограф Виктор Николов.

След тях в 19:30 ч. ще посрещнем скъпите ни гости от Дом на културата „Средец“ – танцовите ансамбли „Средец“ и „Здравец“. Ансамбъл „Средец“ отбелязва 85 години на сцената, с което фолклорната феерия в парк „Ротонда“ ще се превърне в още по-незабравима.

Венецът на програмата ще постави една от нашите любими звездни съгражданки – фолклорната певица Поли Паскова. Малко след 20:30 ч. очакваме нейния концерт, който също е юбилеен: 25 години на сцена. Тя ще изпълни някои от най-новите си песни и ще ни развълнува с дълбоките си послания за връзката между българщината, земята и нашия фолклор.
Водещ на Фолклорната вечер ще бъде актрисата Димитрина Василева.

На 14 и 15 юли към темата за изконно българското ще се прелее и „Алеята на занаятите“, реализирана за пореден път съвместно с Регионалната занаятчийска камара – София. Алеята ще бъде разположена целодневно на Пешеходната зона в близост до парк „Ротонда“.