Двуетажни автобуси ще ни возят скоро в Банкя

Двуетажните автобуси се подготвят за експлоатация и съвсем скоро ще се движат по експресна автобусна линия Х43 направление Банкя – Пл. Св. Ал. Невски.

БДЖ пуска коледен парен локомотив до Банкя

На 17 декември Коледният влак ще пътува два пъти по маршрута София – Банкя – София.

Готвят за ремонт бившата вила „Савоя Палас“

Поръчка за ремонт на бившата вила „Савоя Палас“ в Банкя пуснаха от управата на района. Тя се намира на ул. „Цар Освободител“ №2 – в центъра на Банкя, непосредствено до сградата на общината.

Рангел Марков е новият стар кмет на Банкя

Рангел Марков печели убедително пети мандат като кмет на район Банкя.

Кой печели и кой губи в битката за кмет на Банкя

В Банкя лидер е кандидатът на ГЕРБ-СДС Рангел Марков. Досегашният кмет води с голяма преднина от 45.65%. Втори е Антон Бранков от „Възраждане“ с 19.42%. Трети е Георги Атанасов от ПП-ДБ (Спаси София) – с 19.36%.

Вижте кои са кандидатите за кмет на Банкя

10 са кандидатите за кмет на Банкя – Местни избори 2023

Въвеждат се промени в движението заради изграждането на канализационната мрежа

Във връзка с продължаващата работа по изграждането на канализационната мрежа на града, се налага въвеждането на временна организация на движението, съобщават от Столична община.

Банкя празнува 24 май с ученическо шествие

Днес, 24 май, малки и по-големи деца и ученици от учебните и детски заведения в град Банкя преминаха в шествие през центъра на града до парк Ротонда.

Сигнал за изхвърляне на земна маса в близост до Гугов Мост

Получихме сигнал от разтревожен гражданин, за изхвърляне на земна маса в местност Ясена до Гугов Мост на река Какач и в близост до чешмата.

Пешеходец загина в Банкя, издирват избягал шофьор

МВР издирва шофьор на автомобил, който тази вечер е блъснал пешеходец на входа на Банкя от страната на хиподрума, а след това е избягал, съобщи БНТ.