БДЖ пуска коледен парен локомотив до Банкя

На 17 декември Коледният влак ще пътува два пъти по маршрута София – Банкя – София. Първият курс е в 09:15 ч. от Централна гара София, като влакът ще пристигне в Банкя в 09:45 ч. От Банкя композицията ще отпътува в 11:20 ч. и ще пристигне в София в 11:49 ч. Вторият курс на влака ще бъде с час на потегляне в 14:00 ч. от София и на пристигане в 14:30 ч. в Банкя, откъдето композицията ще тръгне обратно в 16:00 ч. и ще пристигне в София в 16:30 ч.

Коледният влак ще бъде в състав от пет вагона за пътниците и един специално украсен ретро вагон, който отново ще приюти Дядо Коледа и Снежанка и за това пътуване. Времето за престой на влака в Банкя ще бъде достатъчно за пътуващите да се пренесат от една Коледна атмосфера в друга, като посетят Коледното градче в центъра на курортния град.

Цените на билетите за пътуване в двете посоки по маршрута София – Банкя – София е 46 лв. за възрастни и 23 лв. за деца до 10 навършени години с включени запазени места във влака.

Билети за Коледните влакове могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната, както и онлайн.

3 коментара за “БДЖ пуска коледен парен локомотив до Банкя”

Идеята е страхотна, но ако във влака, не поднасят шампанско и хайвер и подаръци за децата, не си струва….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *